Zapečena piletina sa povrćem
Vrijeme kuhanja:
30 minuta
Vrijeme pripreme:
10 minuta
Ukupno trajanje:
40 minuta
- Sastojci:
-
- 2 pileća bataka
- 2 pileća karabataka
- šaka gljiva
- šaka cherry paradajza
- tikvice
- prstohvat crvene paprike
- so i biber
- Priprema:
-
Očistite piletinu i temeljito je posušite. Potom je začinite. Dodajte nekoliko kapi ulja u Copperlux tavu i zagrijte ga na srednjoj temperaturi. Stavite piletinu u tavu, tako da je koža do tave. Začinite još mali i pecite otkrivenu 30 minuta. Koža će poprimiti lijepu zlatnu boju i pustit će svoju masnoću i sokove u tavu.
Nakon 30-35 minuta, pažljivo okrenite piletinu. Pecite potom još 10 minuta i dodajte narezan cherry paradajz, tikvice, gljive i crvenu papriku. Pecite dok ne bude gotovo, 30 minuta je potrebno za piletinu, a 15-20 minuta za povrće. Možete poslužiti uz krompir pripremljen na pekarski način.